IT Novotarije

Zašto je “Weed Firm” igrica povučena sa Apple-vog app store-a?

Igrica “Weed Firm” je prošli utorak skinuta sa zvanične Eplove (Apple) prodavnice, i to nakon što je dostigla broj jedan u svim kategorijama na iPad-u i iPhone-u! U ovoj aplikaciji korisnici kontrolišu lik Ted Growing-a, momka koji je nasledio posao dilovanja marihuane, koji na svaki način pokušava da proširi biznis i uveća svoju imperiju!

Sama igrica poseduje pregršt različitih vrsta kanabisa, i očekuje od igrača da se uspešno nosi sa raznim opasnim izazovima, kao što su drugi, moćniji dileri droge i korumpirani policajci.

Weed Firm

Međutim, korisnici su bili vrlo nezadovoljni prošle nedelje, jer je igrica, bez prethodnog upozorenja uklonjena iz zvaničnog App Store-a. Kreatori Weed Firm-a, su ubrzo nakon toga izjavili da je ovaj potez u potpunosti Eplova odluka, što su i objavili na svojoj veb stranici: “Smatramo da je problem zapravo taj, što je naša aplikacija previše dobra, i što je za kratko vreme dostigla broj jedan u svim kategorijama i na iPad-u i na iPhone-u. Ne želimo da verujemo da je nešto drugo u pitanju, s obzirom da u prodavnici još uvek možete da pronađete tematske aplikacije orijentisane ka kanabisu i promociji drugih ilegalnih aktivnosti kao što su pucanje na ljude, sudaranje kolima i bacanje ptica na zgrade.”

Kreatori iz Manitoba Games-a uveravaju sve korisnike da će se igrica vratiti na App Store, nakon što aplikacija pretrpi određene izmene, kako bi bila kompatibilna sa Eplovim striktnim pravilima poslovanja. “Weed Firm” je takođe bila dostupna i za Android OS, ali je uklonjena nakon što je Gugl (Google), imao problem sa izdavačem.

“Gugl nikada nije imao problem sa samom igricom, nego sa našim izdavačem, te vas uveravamo da ćemo se vratiti na Play Store, čim pronađemo odgovarajućeg izdavača”, navode iz Manitoba-e, i dodaju: “Mi ne želimo da deca igraju Weed Firm, ali smo čvrsto ubeđeni da bi odrasli trebalo da imaju izbor da mogu da rade šta god požele, dokle god to ne povređuje nikoga sa strane”

“Ukoliko dozvolimo licemerima da određuju koji je sadržaj prikladan za nas, uskoro ćemo svi gledati Teletabise umesto Breaking Bad-a”, navodi se na kraju saopštenja.


Izvor: Mirror

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.