Svaštara

Zaronite u mračni ambis sa Gijomom Nerijem

Gijom Neri (Guillaume Nery) je svetski poznati slobodni ronilac i ludi tragač za uzbuđenjem. Kombinujući svoju ljubav prema slobodnom ronjenju i bejs skakanju, Neri je napravio sudbonosni skok u nepredvidivu tminu ambisa Dinove plave rupe na Bahamima, koja je poznata kao najveći krater na svetu sa dubinom od 202 metra. Tokom nekomercijalnog takmičenja u slobodnom ronjenju, koje se tamo odvijalo, Neri je odvojio malo vremena ne bi li snimio ovaj kratki film koji govori o njegovoj neverovatnoj sposobnosti da ostane miran dok slobodno ponire u crno ništavilo, i to bez opreme.

Jedna je stvar da uspete da zadržite dah četiri minuta, ali je potpuno druga stvar ostati miran dok padate u crnilo najveće rupe na svetu. Prosečna osoba može da zadrži dah do 45 ili 60 sekundi pre nego što počne da oseća prve znake nelagodnosti. Posle ovoga vaši organi počinju da slabe, a dijafragma počinje sve jače da se grči iz razloga što vas prisiljava da udahnete.

Gijom Neri - Dinova plava rupa

Gijom Neri - Dinova plava rupa

Dakle, ukoliko još uvek gledate ovaj video i pokušavate da zadržite dah, sada je pravi trenutak da nastavite da dišete. Usled celokupnog pritiska i nestatka vazduha vaše telo pada u stanje konvulzije nakon 2-3 minuta. Ukoliko ubrzo ne dođete na površinu najveća je verovatnoća da ćete se onesvestiti, a ukoliko ne isplutate dovoljno brzno, i udaviti. Ali, ukoliko još uvek uspevate da zadržite dah i došli ste do četvrtog minuta u videu, onda ste verovatno ili riba, ili Gijom Neri lično.


Izvor: When On Earth

Povezane Vesti:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.