IT Novotarije

YouTube: 100 sati video materijala na svaki minut!

Servis YouTube je pre neki dan napunio osam godina, te je kompanija Gugl (Google Inc.) odlučila da ovaj događaj isprati sa par interesantnih statističkih podataka.

YouTube napunio osam godina!

Korisnici najpopularnijeg servisa za deljenje video materijala, aplouduju svaki minut približno 100 sati video snimaka! To je 6.000 sati videa svakih sat vremena, odnosno, neverovatnih 144.000 sati svaki dan!

Kompanija je takođe objavila da ovaj servis mesečno beleži milijardu poseta već neko vreme.

YouTube je osnovan u februaru 2005. godine, a u maju iste godine je prvi put lansiran online. U oktobru 2006. godine, kompanija Gugl je kupila ovaj servis za 1.65 milijardi dolara!

Iako je broj od milijardu korisnika dostignut relativno brzo, ljudi iz Gugla, zaduženi za YouTube, prognoziraju dalji rast posete, pre svega zahvaljujući mobilnim telefonima i “remote” aplikacijama. Izvršni direktor kompanije Erik Šmidt (Eric Schmidt), je skoro najavio da bi broj poseta mogao da bude između 6 i 7 milijardi svaki mesec!

Ukoliko ste se ikada zapitali gde Gugl čuva sve te podatke koje kačimo na njihove servere svaki sekund, kliknite ovde, i pogledajte impozantan Guglov data centar!

Povezane Vesti:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.