Sport | U Pokretu

Winner Stays: Nova Najkova kampanja pred Svetsko prvenstvo u Brazilu!

Kompanija Najk (Nike) je objavila novu reklamu za Svetsko prvenstvo u fudbalu, pod nazivom “Winner Stays”. U glavnim ulogama se, kao i u mnogim ranijim spotovima, pojavljuju najveće zvezde najvažnije sporedne stvari na svetu: Kristijano Ronaldo, Nejmar, Runi, Inijesta, Ibrahimović i mnogi drugi, ali i likovi koje biste najmanje očekivali da vidite, poput Neverovatnog Hulka.

Međutim, i pored očekivano efektivne i jednostavne premise kojom video spot odiše, ono što je zapravo kuriozitet je činjenica da se ni u jednom jedinom trenutku ne spominje samo Svetsko prvenstvo u Brazilu! Kao i u prethodnoj kampanji “Risk Everything”, Najk izbegava da pominje SP. Jedan od razloga za ovako nešto je i to što Najkov glavni konkurent, kompanija Adidas, ove godine sponzoriše turnir. Drugi razlog bi mogao da bude taj, što kampanja “Winner Stays” u određenoj meri i nema neke naročite veze sa predstojećim prvenstvom. Igrači u spotu su u svojoj klupskoj opremi, ne reprezentativnoj, dok neki igrači i njihove selekcije uopšte i ne učestvuju na smotri u Brazilu, poput Zlatana Ibrahimovića i Švedske.

Ipak, Svetsko prvenstvo je tu, i ova reklama, o čemu god ona govorila, definitivno animira i podiže intenzitet išekivanja predstojećeg događaja, na jedan stepenik više!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.