IT Novotarije

2026. je godina, i svi u ovoj sobi bi mogli da budu hologrami! (VIDEO)

Ok, svi znamo šta je teleportacija. Ali koliko vas je upoznato sa terminom holoportacija? Holoportovanje je sada realnost, tako da brže bolje uštinite sebe i osobu pored vas kako biste bili sigurni šta je realno a šta ne.

Nova tehnologija Majkrosoftovog Istraživačkog tima, koristi 3D motion capture i Majkrosoft hololens naočare kako bi snimila, i reprodukovala, odnosno, holoportovala osobe sa jednog mesta, na drugo. Zanimljivo, zar ne? Ova tehnologija može da se koristi uživo, kao što je prikazano na video klipu, ali takođe, u stanju je i da kreira svoje 3D snimke, koje posle možete puštati i ubacivati u svoju miksovanu realnost.

Kamere koje okružuju skenirane objekte i osobe, snimaju ih iz svih uglova, omogućavajući ovom sistemu da kreira renderovane modele, koji u početku, zbog činjenice da su kompletno obojeni u sivu boju, podsećaju na neku verziju Terminatora T-1000. Nakon toga se na renderovane modele dodaje tekstura, kako bi skenirane osobe poprimile svoj originalni izgled. Najbolje je sačuvano za kraj, kada sistem kompresuje dobijene podatke, i u realnom vremenu, u deliću sekunde ih šalje na potpuno drugo mesto.

Budućnost je stigla, slažete li se?


Izvor: Gizmodo

Povezane Vesti:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.