Svaštara

Upoznajte bicikl nove generacije! (VIDEO)

Zamislite kompaktan, stilizovan, ali i otporan bicikl sa zgodnim skladištenim prostorom za sve vaše stvari koje svakodnevno nosite sa sobom, volanom u funkciji sigurnosne brave, i mobilnim električnim motorom, koji bi vam pružio dodatnu snagu na svakoj uzbrdici koja bi se našla na vašoj ruti!

Ovaj bicikl takođe poseduje automatske menjače, kao i pametne svetlosne signale, koji se samostalno uključuju prilikom kočenja, i prilikom skretanja u toku vožnje. Takođe, svetla poseduju i posebne senzore kako bi se automatski uključila čim napolju padne mrak.

Bicikl, nazvan Denny, proglašen je pobednikom nedavno završenog Manifest Bike Design Project takmičenja u Oregonu, SAD. Pred timove učesnike je postavljen izazov da kreiraju ultimativni urbani gradski bicikl, koji bi tradicionalnu vožnju preneo na jedan sasvim novi nivo.

Nakon što su pobedili svu konkurenciju, kreatori Denny-ja – dizajnerski tim Teague iz Sijetla, i proizvođači namenski orijentisanih bicikala iz kompanije Sizemore, udružili su svoje snage sa kompanijom Fuji Bikes, kako bi ovaj futuristički bicikl doživeo masovnu proizvodnju.

Sudeći po nekim najavama, najmanje hiljadu primeraka Denny-ja je predviđeno da se proizvede do kraja ove, dok je zvanično predstavljanje zakazano za početak 2015. godine!


Izvor: Huffington Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.