Svaštara

Top 10 aerodroma sa najboljim “scenskim” prilazima

Let i prilaz iznad nekih aerodroma širom sveta može doneti pravo prepuštanje zadivljujućim prizorima, naročito ukoliko sedite na mestu pored prozora. Kako bi pronašli aerodrom sa najslikovitijim prilazom, privatna avio čarter kompanija PrivateFly je zamolila svoje korisnike da glasaju za svoj omiljeni aerodrom za sletanje. Preko 7500 učesniko je imalo priliku da glasa za 115 aerodroma širom sveta, a najuži izbor je definisan uz pomoć stručnih sudija.

A evo i 10 pobednika:

10. Gradski aerodrom u Londonu, Velika Britanija

Gradski aerodrom u Londonu, Velika Britanija

Za razliku od Hitroa i Getvika, ovaj londonski aerodrom nudi zaista spektakularan pogled na britansku prestonicu, poslovnu oblast Canary Wharf, O2 centar i reku Temzu.

9. Međunarodni aerodrom u Los Anđelesu, SAD

Međunarodni aerodrom u Los Anđelesu, SAD

Letenje iznad ovog earodroma pruža dalekosežni pogled na Pacifik i horizont gradskoga centra.

8. Aerodrom Sveti Marten, Karibi

Aerodrom Sveti Marten, Karibi

Sletanje aviona na aerodrom Sveti Marten pruža mogućnost da vidite neverovatne pejzaže, bilo da ste u vazduhu ili na zemlji. Iz vazuha se ljudima pruža netaknut pogled na providnu vodu i zlatni pesak plaže Maho, dok oni koji traže uzbuđenje na zemlji mogu posmatrati avione koji preleću na samo nekoliko metara iznad njhovih glava.

7. Aerodrom Donegal, Irska

Aerodrom Donegal, Irska

Pista aerodroma Donegal je smeštena na rubu zapanjujuće obale Carrickfinn u severozapadnom delu Irske sa koje se pruža veličanstven pogled na okolne plaže.

6. Bili Bišop – Gradski aerodom u Torontu, Kanada

Bili Bišop - Gradski aerodom u Torontu, Kanada

Let preko jezera Ontario pruža veličanstven prizor na najveći kanadski grad, uključujući i znamenitosti centraog dela grada, kao što su CN toranj i Rodžers centar.

5. Aerodrom Saba (ili Juancho E. Yrausquin), Karibi

Aerodrom Saba (ili Juancho E. Yrausquin), Karibi

Ovaj aerodrom je poznat kao aerodrom sa najkraćom pistom na svetu, tako da je potreban visoko stručan pilot kako bi se bezbedno sletelo na isti. Ukoliko vas sletanje na ovo maleno ostrvo može učiniti nervoznim, makar možete uživati u bioskopskom pogledu na okean i planine dok ste na putu ka prizemljenju.

4.  Aerodrom Bara, Škotska

Aerodrom Bara, Škotska

Sletanje na ovaj aerdom pruža putnicima mogućnost da uživaju u prelepom pogledu na ostrvo i more, ali i mogućnost da njihovo prizemljenje bude upravo na plaži.

3.  Aerodrom Kvinstaun, Novi Zeland

Aerodrom Kvinstaun, Novi Zeland

Kao što je slučaj sa mnogim ruralnim delovima Novog Zelanda, sletanje na aerodom Kvinstaun izgleda kao nešto van ovoga sveta. Od Tasmanovog mora pa do snežnih vrhova južnih Alpa, neizbežno je reći da pogled koji se pruža oduzima dah svojom lepotom.

2.  Aerodrom Nice Côte d’Azur, Francuska

Aerodrom Nice Côte d'Azur, Francuska

Fransucka rivijera predstavlja uživanje za oči kako sa neba tako i sa zemlje, od prelepog plavetnila Mediterana do dramatičnih Apla na horizontu.

1.  Međunarodni aerodrom na Malti

Međunarodni aerodrom na Malti

Putnici koji lete na Maltu mogu da uživaju u prekrasnoj ptičjoj perspektivi Mediterana, obližnjeg ostrva Gozo ili Kamino i na kraju prelepoj nasumičnoj arhitekturi ostrva.


Izvor: Business Insider UK

Povezane Vesti:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.