Sport | U Pokretu

Tako je govorio Aleks Ferguson!

Ser Aleks Ferguson (Sir Alex Ferguson), je nedavno iznenadio svetsku javnost, objavivši da se povlači sa klupe Mančester Junajteda na kraju tekuće sezone. Bogata karijera velikog stručnjaka, protkana je brojnim individualnim priznanjima i klupskim titulama, koje su mu pored rekordnog staža u jednom klubu, obezbedile mesto u istoriji ove igre.

Aleks Ferguson

Ali, ko je zaista bio popularni Fergi? Mišljenja su oprečna, i često je teško prikloniti se nekima od njih. Možda je  i nezahvalno, sada, na kraju jedne velike karijere, biti glasni kritičar ili strasni protagonista lika i dela Ser Aleksa. Možda je ipak najpravičnije formirati generalni utisak o osobi, na osnovu njegovih izjava, kojima je u 27 godina dugoj karijeri na klupi Mančester Junajteda, često šokirao fudbalsku javnost!

Ovo su samo neke od njih:

O Filipu Inzagiju: Taj dečko mora da je rođen u ofsajdu.

O potencijalnom transferu Kristijana Ronalda u Real Madrid: Da li zaista mislite da bih ja ušao u posao sa tom mafijom? Apsolutno nema šanse! Ne bih im prodao ni virus. To je konačno “ne”. Nema dogovora između klubova.

O uvedljivom posteru Karlosa Teveza: To je Siti (Manchester City), zar ne? Oni su mali klub, sa slabim mentalitetom. Jedino o čemu oni mogu da govore je o Mančester Junajtedu, to su i oduvek radili, i od toga ne mogu pobeći.

Ponovo o Sitiju: Nekada imate bučnog komšiju. Ne možete ništa uraditi povodom toga. Oni će uvek biti bučni. Jedino što bi trebalo da uradite je da normalno nastavite sa svojim životom, uključite svoj TV, i pojačate ga malo više!

O Liverpulu: Moj najveći izazov nije bilo ono što se u trenutku dešavalo. Moj najveći izazov je taj što sam Liverpul skinuo sa njihovog prokletog trona! I to možete da štampate!

O osvajanju Lige šampiona 1999: Ne mogu da verujem! Ne mogu da verujem! Fudbal! Prokletstvo!

O Arsenu Vengeru: Kažu da je inteligentan čovek, zar ne? Govori pet jezika. Ja znam dečka iz Obale Slonovače koji govori pet jezika!

O kopački kojom je pogodio Dejvida Bekama u facu: To je bio jedan otkačen incident. Da sam probao još 100 ili milion puta, ne bih uspeo ponovo. Da sam mogao, nastavio bih ja da igram.

O Mančesterovoj 19. tituli šampiona: Nije toliko važno što smo pretekli Liverpul Ono što je zaista bitno je da je Junajted najbolji klub u zemlji, kada su titule šampiona u pitanju!

Povezane Vesti:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.