Svaštara

Rumunski futuristički stimpank bar (FOTO)

Stimpank bar

Kako vam zvuči opuštanje uz piće u nekom potpuno jedinstvenom kafeu? Ukoliko ste za, rumunski stimpank pab, Joben Bistro, deluje kao idealno mesto za to. Od prvog trenutka kada zakoračite bićete oduvani retro futurističkom romantikom njegove stimpank scene. Pab predstavlja jedinstveno umetničko delo dizajnera Tohotana Aleksandrua i Zelenijaka Zoltana, koji konstantno proširuju granice u okviru dizajna enterijera, kombinujući i druge discipline kao što su veb, industrijsk dizajn i pokretne grafike.

Stimpank bar

Stimpank bar

Joben Bistro karakteriše poseban podžanr naučne fantastike i fantazije koji se temelji na tehnologiji iskorišćavanju energije 19. veka. Svake godine stimpank umetnost i moda sve više krče sebi put ka društvenoj svakodnevici, i to kao trendi momenat u naučno fantastičnoj distropijskoj podkulturi. Estetika stimpank paba kombinuje aspekte iz viktorijanskog doba, doba Divljeg zapada i industrijske revolucije, kao i naučne fantastike, pokušavajući da predstavi nekakav glamurozniji pogled na moguću budućnost.

Stimpank bar

Stimpank bar

Stimpank bar

Svaki detalj je modifikovan i prilagođen kako bi se uklopio u stimpank temu i pružio vam sveobuhvatno iskustvo: satovi, ventilatori na plafonu, fotelje, stolice i osvetljenje.


Izvor : All That Is Interesting| Foto:Freshome

Povezane Vesti:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.