Kultura | Umetnost

Realistični portreti ptica napravljenih u potpunosti od papira! (FOTO)

Ovi neobični portreti različitih vrsta ptica napravljenih u potpunosti od papira, delo su kolumbijske umetnice Dijane Beltran Herere. Industrijska dizajnerka iz Bogote, posvetila je poslednjih nekoliko godina svog profesionalnog života, kreirajući zadivljujuće i delikatne modele i portrete ptica od papira. Njeni prvi radovi su bili izrazito apstraktni, ali sa svakom narednom serijom portreta, svakom sledećom uspešnom egzebicijom, Hererin pasionirani potencijal je rapidno dolazio do izražaja i u potpunosti evoluirao u nešto nadrealno.

Rad na svakom od svojih modela, Herera počinje uobičajeno: prvi korak se sastoji od prikupljanja fotografija ptica koje želi da kreira, te nakon toga pristupa crtanju modela u Adobi Ilustratoru. Sledeća faza radova podrazumeva sečenje i spajanje iscrtanih delova papira, i sastavljanje konačnog modela. Čitav proces traje između pet dana i dve nedelje, u zavisnosti od kompleksnosti modela na kojem radi.

Herera je svojim radovima definitivno privukla pažnju na sebe, o čemu svedoče i brojne izložbe poput egzebicije na Piktoplazmi (umetnički događaj u Berlinu), kao i njena poslednja instalacija u Indoneziji, direktno potpomognuta od strane kolumbijske ambasade. Trenutno, Herera završava post diplomske studije na Univerzitetu West of England u Bristolu, zajedno sa svojim verenikom koji, zanimljivo, izrađuje modele ptica od LEGO kockica!

Ptice od papira


Ptice od papira


Ptice od papira


Ptice od papira


Ptice od papira


Ptice od papira


Ptice od papira


Ptice od papira


Ptice od papira


Ptice od papira


Ptice od papira


Ptice od papira


Izvor: Wired

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.