Film | Muzika, Kultura | Umetnost

Rajko Milošević Gera i Tarantinov oslobođeni Đango

Django Unchained

Prošlogodišnji Oskar za najbolji originalni scenario otišao je Kventin Tarantinu (Quentin Tarantino) i Oslobođenom Đangu (Django Unchained). U decembru 2012. godine Vertigo Komiks (Vertigo Comics), objavio je prvi broj šestodelnog mini-serijala  Oslobođeni Đango. Tarantino je za ovaj poduhvat bez dvoumljenja izabrao Rajka Miloševića Geru, poznatog srpskog strip crtača, koji živi i radi u Španji. Sam strip je urađen kao Tarantinova adaptacija kompletnog scenarija i uključuje i scene koje nisu ušle u film.

Django Unchained

Prvi broj je rasprodat munjevitom brzinom i već 6. februara 2013 pojavilo se i drugo izdanje. 26. juna u prodaji će se pojaviti i šesti broj ovog mini-serijala u kom Djanga ništa neće sprečiti da spasi svoju voljenu. Na prošlogodišnjem Međunarodnom salonu stripa (N.I.C.E.) održanom u okrugu Bedfordšir, Engleska, 22-23. septembra, pojavio se i Gera i pred publikom za nekoliko minuta uradio skicu Đanga.

Django UnchainedOd 1991. godine živi sa porodicom u Španiji. Osim u nekadašnjoj Jugoslaviji, radove je objavljivao u Španiji, Francuskoj, SAD. Gera mu je nadimak iz detinjstva, koji je postao njegov pseudonim kada se preselio u Španiju, postavši Guera. Početkom 80-ih bavio se intenzivno muzikom sa svojim  Strip bluz bendom (Strip Blues Band ), u kom je bubnjeve svirao takođe strip crtač, Milan Ilić Laki. Bend je imao dosta uspešnik nastupa po klubovima, uprkos činjenici da nije izdao ni jedan album.

Dobitnik je niza priznanja, a 2009. godine mu je pripala nagrada za doprinos srpskom stripu na 7. Međunarodnom salonu stripa u Beogradu.


Povezane Vesti:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.