Svaštara

Pogledajte: Najpametniji ulični putokaz na svetu!

Da li ste ikada stajali na uglu neke ulice sa prijateljem i pitali se gde biste mogli da odete na jeftino pivo? Ili ste, možda, imali dilemu, da li da sačekate autobus, tramvaj ili neko drugo prevozno sredstvo na putu do kuće? U bliskoj budućnosti bi ovi i slični problemi mogli da budu zgodno prevaziđeni uz pomoć najnovijeg proizvoda kompanije Breakfast. Simbolično nazvan “Points”, ovaj digitalni rotirajući ulični znak, može vam pružiti širok spektar informacija, od preporučenih restorana u vašem radijusu kretanja, do najnovijih tvitova iz neposredne okoline u kojoj se nalazite.

Digitalni ulični putokaz "Points"

Ovi uređaji poseduju interaktivni meni, fiksiran na banderi, koji je tako isprogramiran da se menja u zavisnosti od vaših potreba, ili u zavisnosti od doba dana. Tako, na primer, možete videti koji film se prikazuje u okolini, koliko je bioskop udaljen i u kom smeru, rezultate sportskih utakmica na obližnjim stadionima, ili u zavisnosti da li je dan ili noć, dobiti preporuku za ručak ili večeru.

Kolika je pak, realna potreba za ovakvim uređajima, ostaje diskutabilno, Dok jedni tvrde da većinu ovih informacija možemo da saznamo preko današnjih pametnih telefona i pratećih aplikacija, drugi međutim, vide u “Pointsu” marketinšku šansu, odnosno reklamni potencijal koji bi tek trebalo analizirati, i definitivno ga, ako je ekonomski isplativ, prilagoditi potrebama tržišta.

Povezane Vesti:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.