IT Novotarije

Pametna šolja koja vam daje detaljne informacije o piću koje pijete!

Smart, ili pametna tehnologija postepeno se širi na praktično sve uređaje koje svakodnevno koristimo ili pak nosimo. Iz nedelje u nedelju svedoci smo pojave sve većeg broja gedžeta koji pored svog praktičnog dela, poseduju i neku dodatnu “smart” opciju, ne bi li osvojili što veći broj korisnika i obezbedili sebi svoje mesto na globalnom tržištu. Sledeći krilaticu “u zdravom telu zdrav duh”, proizvođači sve češće obraćaju pažnju na aplikacije i opcije posvećene zdravlju, te ne čudi da su upravo one i bile u fokusu na prošlonedeljnom skupu WWDC u organizaciji kompanije Apple.

Jedan od takvih gedžeta je i Vessyl, pametna šolja opremljena senzorima, koja vam daje detaljnu analizu tečnosti koja se u njoj nalazi. Vessyl je u stanju da vam pruži sve informacije o zapremini i gustini pića koje pijete, kao i podatke o nutritivnoj vrednosti, vrsti i tipu pića, ukusu i proizvođaču! Ova pametna šolja je, takođe, u stanju i da prati stanje hidriranosti vašeg tela u bilo kom trenutku.

Džastin Li (Justin Lee), direktor i osnivač Mark One-a, kompanije koja stoji iza ovog proizvoda, navodi da u ovom trenutku, firma traži strateškog partnera koji bi prihvatio da u okviru svoje proizvodnje uvrsti i Vessyl, kao potencijalno dobru investiciju.

Cena Vessyl pametne šolje u promotivnom periodu je 99$, dok će nakon toga moći da se kupi po maloprodajnoj ceni od 200$.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.