Film | Muzika

Novi film Lars fon Trira ,”The House That Jack Built”, inspirisan Donaldom Trampom

Lars fon Trir ,"The House That Jack Built"

Kontroverzni danski autor, Lars Fon Trir, otkriva da će njegov predstojeći film “The House That Jack Built” delimično biti inspirisan Donaldom Trampom.

Radnja filma se odvija u Vašingtonu tokom 70-ih i 80-ih i prati 12 godina u životu veoma inteligentnog serijskog ubice. Prema rečima reditelja film će predstavljati paralelu sa trenutnom političkom situacijom u Americi, naročito uspon novog republikanskog predsednika. U razgovoru sa Gardijanom reditej je otkrio da će film slaviti “ideju da je život zao i bezdušan, što je na žalost dokazano nedavnim usponom homo trampusa – kralja pacova.”

Vest je propraćena i tizer fotografijom sa Larsom koji drži kosu i povlači zvono. Slika je direktna aluzija na horor klasik Vampir, reditelja Karla Teodora Drejera i predstavlja izazovni nagoveštaj šta možemo očekivati od filma. Fotografija se smatra Larsovim prećutnim komentarom koji se uzdržao da govori o predstojećem projektu nakon što se našalio na račun Hitlera tokom konferencije za štampu 2011., koja je održana povodom filma Melaholija.

Glavne uloge u filmu će tumačiti Met Dilon, Bruno Hanc i Rajli Kio, a početak snimanja se očekuje u martu. Prema trenutnim informacijam premijeru filma možemo očekivati 2018.


Izvor: Dazed Digital

Povezane Vesti:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.