Planeta

Najbolji hoteli na drvetu na svetu!

Koliko puta ste kao dete poželeli da imate, svoju ličnu, kućicu na drvetu? Iako su neki od nas, vremenom, i ispunili sebi ovu neobičnu želju, mnogima je ona ostala samo u sećanjima na lepo i bezbrižno detinjstvo. Međutim, ukoliko “još uvek niste odrasli” ili ste, jednostavno, nepopravljivi avanturista, obradovaće vas vest da na svetu postoje hoteli, u srcu prirode, smešteni visoko u krošnjama najrazličitijih vrsta drveća!

Gradnja hotela na drveću i nije toliko nova ideja, koliko se na prvi utisak čini. Još od sredine osamdesetih godina 20. veka, Ariau Amazon Towers Hotel u Brazilu, nudi gostima mogućnost da iz svojih soba upoznaju čari prirode i džungle, u kojoj je hotel smešten. Vremenom, koncept ovog vida ugostiteljstva je doživeo pravi procvat. Danas, ovakve hotele, možete pronaći praktično svuda, od SAD-a do Kine!

U nastavku vam prestavljamo samo neke od njih:

Treehotel, Harads, Švedska

Treehotel je smešten u selu Harads, nekih sto kilometara od Luleå aerodroma. Selo naseljava oko 600 meštana, i poseduje restoran, jednu gostinjsku kuću i prodavnicu.

hoteli_1

Treehotel nudi zaista jedinstveno hotelsko iskustvo: savremene i moderne sobe na drveću u srcu netaknute prirode! Do soba se dolazi posle kraće šetnje preko drvenih mostića koji su prožeti po šumi, ili preko pokretnih stepenica ili lifta. Sobe su spolja, različitih izgleda, i nalaze se na visinama od 4 ili 6 metara od zemlje.

hoteli_2

Ukoliko želite da vidite auroru borealis iz krajnje neobične perspektive, da istražujete severne šume i obližnju reku, ili da jednostavno uživate u čarima nedirnute prirode, Treehotel je pravo mesto za vas!

The Aviary, Lenox, Masačusets, SAD

Specijalno dizajniran od strane Frederick Law Olmsteda, Aviary hotel u Masačusetsu, se prostire na površini od 22 ara, i u njegovom sklopu možete pronaći saune i kupatila sa antičkim kadama, pokretne stepenice koje vas vode do spavaćih soba na spratu, kao i najmodernije uređaje za reprodukovanje muzike, i zabavu.

The Aviary, Lenox, Masačusets, SAD

Hotel se izdvaja i po svojoj ekstravagantnoj sali za ručavanje, a gostima hotela su u blizini i nekoliko muzeja, i antikvarnih prodavnica.

Tree House Lodge, Limón, Kostarika

Ovaj hotel je smešten na površini od 10 ari, u Kostariki u Centralnoj Americi. Nalazi se u srcu divljine, odnosno u mestu poznatom pod nazivom Gandoca-Manzanillo, u južnom delu zemlje.

hoteli_4

Ovi apartmani na otvorenom su napravljeni od palog drveća, a gostima nude klimatizaciju na solarni pogon, po dve spavaće sobe, kuhinju i tuš kabine napravljene u stablima stogodišnjih Sangrillo drveća.

Tsala Treetop Lodge, Plettenberg Bay, Južnoafrička Republika

Ukoliko tražite spoj morske klime, sa planinskom atmosferom, među hotelima na drveću, Tsala Treetop Lodge je pravo mesto za vas!

hoteli_5

Napravljen po najvišim standardima, ovaj hotel vam nudi 10 odvojenih luksuznih apartmana, svaki sa podno-plafonskim prozorima, kaminima u dnevnim sobama, velikim balkonima, i egzotičnim bazenima.

hoteli_6

Chewton Glen, Hampshire, Velika Britanija

Chewton Glen hotel poseduje ukupno šest odvojenih kućica na drvetu sa po dva apartmana u svakoj, visoke prozore i prostrane terase, na visini od desetak metara, sa kojih se pruža jedinstven i divan panoramski pogled.

hoteli_7

Doručak se isporučuje svako jutro u isto vreme direktno u apartmane, a slobodno vreme možete provoditi u šetnji, jahanju, kajaku i golfu na imanju u sklopu hotela. Terase su velike i na svakoj se nalaze kreveti za spavanje i kade za kupanje.

Povezane Vesti:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.