IT Novotarije

Novi video za projekat ARA, prikazuje sjajne mogućnosti modularnih smartfona!

Guglov projekat ARA, konačno počinje da izgleda kao realan i ostvariv, posebno nakon objave da će  se uređaj za developere i razvojne timove pojaviti kasnije u toku godine. Međutim, ako vam ovo ne golica maštu u dovoljnoj meri, kompanija Gugl je izbacila najnoviji tizer za ARA projekat, u kome možemo da vidimo neke od bitnih prednosti modularnog telefona. Za one koji nisu upoznati sa ovom tehnologijom, reč je o uređaju na kome je svaka komponenta (zvučnici, kamera, dispej, procesor, memorija itd.) zamenjiva. Suštinski, smartfoni će moći da se nadograđuju poput desktop kompjutera.

Na tizeru možemo da vidimo upravo te funkcionalnosti, te je tako moguće zameniti zvučnike glasnijim, staviti bolju kameru, dodavati manje namenske displeje za vremensku prognozu, kao i tastere osetljive na dodir za pozivanje taksija (ili za bilo šta drugo).

I dok smo svi (ili neki od nas) nestrpljivi da vidimo predstavljanje novog iPhonea ili novog Android flegšipa, ovaj video klip je zapravo, još jedan dokaz da nas u bliskoj budućnosti, na ovom polju, očekuju velike promene i snažni zaokreti. Ukoiko ste kojim slučajem tehološki geek, onda slobodno, već sada možete početi sa radovanjem.

Projekat Ara


Izvor: The Verge

Povezane Vesti:

1 Komentar

  1. Hi there, I log on to your blog on a regular basis. Your story-telling style is
    awesome, keep doing what you’re doing!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.