IT Novotarije

Uvedite HoloLens u učionice i svi će želeti da se vrate u školu! (VIDEO)

HoloLens

Iako ih mnogi vrlo često mešaju, i smatraju ih istim proizvodom različitih kompanija, Majkrosoftov (Microsoft) HoloLens, se ipak znatno razlikuje od konkurentskog i popularnog Oculus Rifta. I dok Oculus ima za cilj da vas prevede u jedan potpuno novi, virtuelni svet, Majkrosoftov adut zapravo napada vaš realni svet, “bombardujući” ga fagmentima virtuelne realnosti. Upravo ovaj sistem rada daje HoloLensu čitav niz praktičnih mogućnosti, i to od zabavnih pa sve do edukativnih.

Veliki trud i sredstva koje je kompanija Microsoft uložila u razvoj HoloLensa, ispraćen je i sa naučne strane, imajući u vidu da je kompanija angažovala i Case Western Reserve University, kao supervizora celoga projekta, kako bi finalni uređaj pronašao svoju upotrebnu svrhu među studentima medicine. Iako je video koji ćete videti, unapred montiran radi demonstracije, na detaljan način opisuje intenciju ljudi sa Case Western Univerziteta, i prikazuje HoloLens i njegovu upotrebnu vrednost u edukativnim svrhama.


Izvor: Gizmodo

Povezane Vesti:

1 Komentar

  1. Miroslav

    Zbog ovoga bih možda i razmislio da se vratim. Mada dok sve to dođe u naš Srbistan… Ostarićemo, pa nećemo ni mariti preterano 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.