Film | Muzika

Lars fon Trir ponovo režira: Nova tv serija o serijskom ubici

Lars fon Trir

Ovih dana je gotovo nemoguće pronaći tv seriju koja nije bazirana na ubistvu. Uticajna krimi drama postala je jedan od najpopularnijih žanrova, u mnogome zato što može biti sumorna i estetizovana, pa čak i intelektualizovana, ali takođe i atraktivna i privlačna našim, malo “treši”, senzibilitetima.

Sada, kako i dolikuje, majstor hladnog, sumornog i turobnog, “cerebralni” umetnik, Lars fon Trir, će se takođe upustiti u poduhvat serijalozovane drame o serijskom ubici. Iako je ovaj pohod reditelja poznat još od prošle godine, sve što je bilo poznato jeste da će razvojna serija nositi naziv “The House That Jack Built”.

Nakon intervjua na Univerzitetu u Kopenhagenu reditelj nam otkriva malo više opisujući premisu: to je serija od osam delova koja se bavi serijskim ubicom, ali iz perspektive samog ubice. Glavna uloga još uvek nije poznata publici, ali producenti teže ka velikoj internacionalnoj zvezdi.

Da mu režiranje nastavaka ne predstavlja problem govore i filmovi Dogvil i Manderlej, kao i mini tv serija Kraljevstvo (Riget).


Foto: Flavorwire

Povezane Vesti:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.