IT Novotarije

Kako konvertovati YouTube klip u GIF animaciju?

U vremenima u kojima smo preplavljeni različitim viralnim sadržajima na netu i u svetu društvenih medija, GIF animacije su, pored klipova sa YouTube-a, verovatno jedan od najefikasnijih načina da slikom prenesete određenu poruku. Stoga ne krijemo naše oduševljenje, te vam predstavljamo jednostavan način da sekvence, odnosno delove vaših omiljenih YouTube klipova konvertujete u animirani GIF format.

Sve što bi trebalo da uradite je da pronađete svoj klip na YouTube-u, i da u URL polje gde je ispisana adresa, ispred imena domena (youtube.com), dodate gif. Pogledajte primer ispod:

Originalni YouTube link:

https://www.youtube.com/watch?v=FNf-IGmxElI

GIF verzija linka:

https://www.gifyoutube.com/watch?v=FNf-IGmxElI

YouTube GIF primer

Odavde ćete biti redirektovani na GIF verziju YouTube-a, gde možete odrediti početak i kraj vaše animacije, kao i ukupno vreme ponavljanja, odnosno trajanja. Nakon toga, ostaje vam samo da kliknete na make a GIF, i ubrzo ćete dobiti vašu animaciju, spemnu za pregled i šerovanje.

Sudeći po rečima autora ove ekstenzije, GIF verzija YouTube-a trenutno ima poteškoće sa klipovima koje možete gledati na VEVO kanalima. Takođe, bitno je napomenuti da ovo nije oficijalna, Guglova verzija sajta, te je moguće očekivati da će vremenom potencijalno biti uklonjena. Ipak, određene alternative postoje već godinama, poput sajta YouTube Doubler, tako da zapravo i nema previše razloga za brigu, kada je budućnost ovih i sličnih alata u pitanju.


Izvor: Wired

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.