IT Novotarije

Patrola budućnosti: Kako Yamahin robot samostalno vozi motocikl?

Motobot

Tokio moto šou nedavno je svečano zatvoren, a među mnogim inovativnim štedljivim hibridima i najnovijim dostignućima na polju autonomnih vozila, posebnu pažnju je privukao štand Yamahe, i njihov poslednji projekat nazvan Motobot: robot koji je u stanju da nezavisno upravlja nekim od najbržih motora današnjice.

Na internetu su se odmah potom pojavili komentari kako japanska kompanija zapravo razvija buduću policijsku patrolu, praveći paralelu na konto Motobotovog izgleda sa nekim filmskim karakterima, poput prošlogodišnjeg Robokapa. I zaista, humanoidi bi mogli, u ne tako dalekoj budućnosti, da nadgledaju naše autoputeve, pri tome ne dovodeći u opasnost živote ljudi u saobraćajnim patrolama.

Bilo kako bilo, Yamahin cilj kada je Motobot u pitanju, ipak nije toliko futuristički izazovan koliko na prvi pogled deluje. Umesto sajborg patrole, kompanija kroz ovaj projekat želi da  razvije robote koji bi bili u stanju da upravljaju nemodifikovanim motociklima (bez zaštitne opreme) pri brzinama većim od 200 km/h.

Povezane Vesti:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.