Sport | U Pokretu

Delirijum: Kako je islandski komentator izgubio glas slaveći pobedu protiv Engleza?

Teška nedelja za Engleze, postala je još teža, zahvaljući Gummi Benu. Nakon što je prošle nedelje ceo svet imao priliku da čuje njegovu ekstazičnu reakciju posle gola protiv Austrije, Gummi Ben aka Guðmundur Benediktsson, je preko noći postao najviralnija stvar na internetu i društvenim medijima.

Sinoć, u okviru 1/8 finala Evropskog prvenstva u Francuskoj, Gummi Ben je ponovo prikazao neverovatan entuzijazam, i u “delirijumu” prenosio fenomenalnu utakmicu između Islanda i Engleske, koja je završena istorijskom pobedom Islanda od 2:1.

Kako je glavni sudija odsvirao kraj, Benediktsson je bio među prvima koji se pošteno nasladio porazom Engleske, zbijajući šalu na račun Bregzita. Ubrzo potom, svi društveni mediji širom sveta su bili preplavljeni sličnim porukama i mimovima.

Sudeći po prevodu koji je postavio Gissur Simonarson na Tviteru, Benediktsson je vikao: “Englezi, živite kako vam je volja, ali Island će igrati sa Francuskom u petak! Francuska – Island!”. “Možete kući da idete! Možete iz Evrope da idete! Možete da idete gde god oćete! Island 2, Engleska 1, to je konačni rezultat u Nici, i bajka se nastavlja!”


Izvor: Mashable | Foto: Getty Images

Povezane Vesti:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.