IT Novotarije

Koje novitete donosi Spartan, naslednik Internet Eksplorera?

Kompanija Majkrosoft (Microsoft) nedavno je objavila da će penzionisati svoj veb pretraživač Internet Explorer, i zameniti ga novim, koji se trenutno razvija pod kodnim imenom Spartan. I kao što to obično biva, makar kada se najavljuju veliki IT projekti, pre nekoliko dana je objavljen i prvi uvid u mogućnosti nove perjanice giganta iz Redmonda.

Video koji ćete videti, postavljen je na sajtu WinBeta, čiji autori tvrde da su došli do kopije projekta Spartan. Kratka demo verzija prikazuje integraciju Spartana i Kortane (Cortana) i otkriva nam interesantne funkcije poput detalja vezanih za pretragu (u ovom primeru radno vreme, podatke o vremenu i adresi mesta koje tražite na internetu) kao i mnoge druge. Zaključak je da ova integracija funkcioniše dosta dobro, omogućavajući krajnjem korisniku da pretražuje šta god poželi o konkretnom upitu, ne napuštajći stranicu na kojoj se nalazi.

Majkrosoft je najavio da će novi veb pretraživač biti sastavni deo buduće verzije Windows-a, koju očekujemo da vidimo do kraja marta meseca.

Povezane Vesti:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.