Sport | U Pokretu

I to je fudbal: Brazilac menjao ulaznicu Svetskog prvenstva iz 1950. za finale 2014!

Svetsko Prvenstvo 1950

Upoznajte Joedir Sancho Belmontea, vremešnog zaljubljenika najvažnije sporedne stvari na svetu, koji je propustio finale Svetskog prvenstva 1950. godine, jer je morao da ostane kod kuće i da se brine o svojoj bolesnoj majci. 64 godine kasnije Belmonte je zamenio svoju originalnu neiskorišćenu ulaznicu koju je tada kupio, za tri ulaznice ovogodišnjeg finala!

Prirodno, osedeli fudbalski fan, nikada nije zažalio što je propustio finale davne 1950. godine, posebno imajući u vidu činjenicu, da mu je majka preminula svega nekoliko dana kasnije. “Odlučio sam da ne idem, i to je tada bila apsolutno ispravna odluka”, izjavio je nedavno. Te godine, Brazil je izgubio u istorijskom finalu od Urugvaja rezultatom 2:1, a Belmonte se nada da će ove godine dočekati da uživo vidi kako se njegova zemlja kiti titulom svetskog prvaka na domaćem terenu, pred svojim navijačima.

Belmonteova originalna ulaznica za finale SP 1950. godine, biće izložena u Ciriškom muzeju, koji je u planu da se otvori sledeće godine, sudeći po izjavi sekretara FIFA-e, Džeroma Valckea: “Ova ulaznica i priča oko nje je nešto zaista retko, i voleli bismo da je izložimo u muzeju kako bi svi mogli da je vide.”

Izvor: The Mashable


1 Komentar

  1. Nekada Rivaldo i Ronaldo, danas Fred i Hulk...

    Drago mi je što će dekica napokon otići na tekmu, ali se nadam da će Brazil ispasti pre finala. Valjaju se po terenu, prave svakakve grimase, prljavi su. Ne bih voleo da osvoje titulu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.