Kultura | Umetnost

Hilda: Zaboravljena američka pinap devojka (FOTO)

Hilda, pinap ilustracija Dvejna Brajersa

Upoznajte Hildu, kreaciju ilustratora Dvejna Brajersa (Duane Bryers) i najbolje čuvanu tajnu pinap umetnosti. Očaravajuća na svim pravim mestima, pomalo nespretna, ali nimalo stidljiva po pitanju svoje figure, Hilda je bila jedna od retkih i atipičnih pinap kraljica, imajući u vidu njen pinačkiji izged. Međutim, i pored toga, Hilda i njene čari krasile su stranice američkih kalendara tokom 50-ih pa sve do 80-ih, a svoju umerenu popularnost je stekla u 60-im.

Hilda, pinap ilustracija Dvejna Brajersa

“Ona je kreacija iz moje glave. Imao sam različite modele tokom godina, ali neki od najboljih HIldinih crteža su nastali upravo bez modela”, izjavio je Dvejn za onlajn pinap galeriju Toil.

Hilda, pinap ilustracija Dvejna Brajersa

Hilda, pinap ilustracija Dvejna Brajersa

Uprkos činjenici da se njen lik, pored lika Merlin Monro, najduže pojavljivao na stranicama kalendara, gotovo smo sigurni da se ni najposvećeniji vintidž entuzijasta nije ranije susreo sa Hildom. “Za Dvejna Brajersa se smatra da je bio jedan od najvećih pinap umetnika u Americi, ali moguće da je upravo njegova žudnja za “većim” ženama onemogućila bolje upoznavanje javnosti sa Hildom”, priznaje kustor online galerije i Hildin kolekcionar, Les Toil.

Hilda, pinap ilustracija Dvejna Brajersa

Ovo ne znači da Hilda nije bila sposobna da probudi jake seksualne senzacije kod bilo kojeg muškog ljubitelja realne žene, to nikako. Jedan od razloga zbog kojeg Hilda nije imala toliko uspeha jeste i činjenica da se izgled njenog lica i tela često menjao od kalendara do kalendara. “Na žalost, veštine kontinuiteta gospodina Brajersa nisu bile savršene”, kaže Les.

Hilda, pinap ilustracija Dvejna Brajersa

Hilda, pinap ilustracija Dvejna Brajersa

“Pre više godina, dok sam pažljivo razgledao lokalni šou antike na otvorenom, naleteo sam na vintidž kalendar uz 1965. Kada su se moje oči spustile na ovaj fini komad izgubljene Amerike sve ostalo je nestalo…Svetlo sa nebesa je obasjalo Hildino slatko, rozikasto lice, vatreno crveni mop i tu neverovatnu figuru i anatomiju. Hilda je jedina poznata gojaznija ikona u istoriji pinapa za koju ja znam. I da, veoma je dobro kvalifikovana da bi se mogla smatrati ikonom“, kaže Les, prisećajući se trenutka kada je prvi put otkrio izgubljenu Hildinu  akvarelnu ilustraciju.


Izvor : Messy Nessy Chic

Povezane Vesti:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.