Svaštara

Upoznajte čoveka koji drži skoro 400 Ginisovih rekorda!

Ginisov rekorder 1

Ako ste ikada, u svojim mislima, umeli da odlutate i da se preispitujete da li biste mogli da postavite Ginisov rekord u nekoj trivijalnoj stvari, odgovor je potvrdan. Verovatno biste uspeli u tome. Ali onda bi vam Ašrita Furman (Ashrita Furman), sasvim sigurno oborio rekord. Pitate se ko? Ašrita Furman. On je verovatno najveći pobednik na svetu, jedan od najvećih amaterskih atletičara svih vremena i definitivno najveći Ginisov rekorder na planeti. Pitate se zašto? Zato što je od 1979. godine, Ašrita postavio skoro 400 rekorda po čuvenoj Ginisovoj knjizi. Zaista!

Čovek je kuriozitet, sam po sebi. Uradio je mnoge stvari, među kojima i maratonsko skakutanje, balansiranje sa kosilicom za travu na bradi, hodanje u najtežim cipelama na svetu kao i mnoge druge stvari, i to više od bilo koga drugog na svetu! Trenutno, 148 aktivna Ginisova rekorda su pripisana uz njegovo ime.

Ginisov rekorder 2

Režiser Brajan Mekgin (Brian McGinn), odlučio je da ovekoveči Ašritin neverovatan život, u kratkom dokumentarcu “Record Breaker”, filmu koji obiluje dirljivim, nadahnjujućim i inspirativnim momentima i scenama. Svet je zaista neverovatno mesto, sa još neverovatnijim ljudima u njemu! Jedan od njih je i Ašrita Furman!


Izvor: Sploid

Povezane Vesti:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.