Kultura | Umetnost

Fotografska manipulacija koja će vas oduševiti! (FOTO)

Moderna fotografija je, razvojem naprednih grafičkih softvera, u velikoj meri evoluirala u poslednjih nekoliko godina, i ponudila nam niz različitih varijacija i žanrova koji bi se jednostavno mogli opisati kao nadrealni! Mnogi mladi fotografi su, koristeći ove alate, otkrili potencijal koji poseduju, i uz pomoć interneta i društvenih medija, pružili nam mogućnost da istražimo jedinstven svet njihove kreativne strane! Jedan od tih umetnika kojeg vam predstavljamo ove nedelje je Martin De Pasquale, mladi fotograf iz Buenos Ajresa, čiji radovi će vam zadržati pogled na trenutak duže.

Foto Manipulacija

De Pasquale se služi različitim softverima i alatima prilikom izrade svojih nadrealnih fotografija, poput Adobe Photoshop-a, Poser-a i 3DS Max-a. Čitav proces nekada traje danima, pre nego što se fotografija uslika, poštujući sve perfekcionističke norme, od savršenog ugla snimanja do adekvatne osvetljenosti. Na kraju krajeva, upravo ovakav pristup daje De Pasqualeovim foto manipulacijama tu neophodnu, realističnu crtu!

Neke od fotografija su maštovite, neke su intrigantne, neke nose skrivenu poruku, neke su simpatične, neke provokativne, a neke su jednostavno zadivljujuće! Ako želite da pogledate više Martinovih radova, možete pratiti njegovu Facebook stranu, ili kliknite ovde.

Foto Manipulacija


Foto Manipulacija


Foto Manipulacija


Foto Manipulacija


Foto Manipulacija


Foto Manipulacija


Foto Manipulacija


Foto Manipulacija


Foto Manipulacija


Izvor: First to Know

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.