Sport | U Pokretu

Ovako kompanija Ford vidi pametan bicikl sledeće generacije! (VIDEO)

Nakon nedavne objave da je ušla u implementacionu fazu tzv. Smart Mobility Plana, američka kompanija Ford je takođe predstavila i svoj koncept pametnog e-bicikla sledeće generacije. Projekat pod nazivom MoDe:Flex, predstavljen na konferenciji Further with Ford Trends, zapravo je pametni e-bajk, svestranih mogućnosti, sa naprednom navigacijom i opcijom praćenja vozačevog rada srca i tela.

Nakon povezivanja sa pametnim telefonom i aplikacijom MoDe:Link, na raspolaganju vam je čitav niz opcija među kojima su napredna terenska navigacija, vremenska prognoza, stanje u saobraćaju i mnoge druge.

Ali to nije sve. Zahvaljujući kompatibilnosti sa Eplovim (Apple Inc.) ajfonom (iPhone), Ford je najavio i dodatnu opciju za korisnike eplovih pametnih satova, u vidu ekstenzije za MoDe:Link aplikaciju. Pomoću nje, aplikacija će moći sve informacije u realnom vremenu da isporuči na vozačev zglob. Na osnovu analize otkucaja srca, aktivira se tzv. No Sweat mod, koji pojačava rad pedala preko električnog asistenta, kako bi vozač bicikla utrošio što manje energije, i kako se, konačno, ne bi ni oznojio. Eto, i za ove probleme postoji aplikacija!

MoDeFlex

Kada je navigacija u pitanju, ona je zaista napredna, makar kada su bicikli u pitanju. Uz pomoć odevne tehnologije, poput pametnog sata, ukoliko vam se na putu ispreči rupa ili bilo kakva prepreka, MoDe:Link apliakcija će vam na vreme pustiti vibracije kroz volan, i aktivirati zvučni alarm na vašem telefonu.

Fordov MoDe:Flex bicikl je takođe i lako rasklopiv, te može da stane u gepek praktično bilo kog automobila, i poseduje motor skromnih performansi koga napaja baterija velikog kapaciteta. MoDe:Flax je projekat otvorenog tipa, te su sugestije i kreativni predlozi apsolutno dobrodošli, poručuju iz kompanije Ford.

Povezane Vesti:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.