Kultura | Umetnost

Erotska umetnost: erotske galerije i skulpture!

Erotska umetnost podrazumeva svaki umetnički rad koji za cilj ima da izazove erotsko uzbuđenje, bilo da je reč o slikama, crtežima, gravurama, skulpturama, fotografijama, muzici ili pisanju. Ova umetnost oduvek je okupirala naša čula, te za prave ljubitelje predstavljamo 10 njenih boljih komada.

Jeju Loveland

Na 10 minuta od Jeju aerodroma, u Južnoj Koreji, nalazi se Jeju Loveland (Love Land), fenomenalan erotski park sa oko 140 skulptura koje reprezentuju ljude u različitim seksualnim pozama. Otvoren je 2004. godine i obiluje raznoraznim soft-core suvenirima, fotografijama, igračkama i tv panelima.

Minijature, Muzej Seksa u Šangaju

Predstavljamo vam samo deo iz kolekcije seksi minijaturnih skulptura iz Muzeja Seksa u Šangaju. Ovaj erotsko umetnički muzej osnovan je od strane bivšeg profesora sociologije na Šangajskom Univerzitetu, a danas pionira u oblasti seksologije u Kini, Liu Dalin-a, i njegovog kolege Dr. Hu Hong Xia. U muzeju možete pogledati 10 malih izložbi, od kojih je svaka usmerena na različit aspekat seksualnosti. Npr. jedan deo izložbe, pod nazivom “abnormalno ponašanje” se odnosi na homoseksualnosi i žestok, životinjski i sirov seksualni nagon.

Veliki deo kolekcije karakteriše svet prostitucije, kao što su šoljice čaja sa slikama golih žena na dnu, korišćene u javnim kućama. Ostali eksponati su nešto teži za stomak, kao npr. magarac osedlan drvenim dildom. Interesantno je da su u drevnoj Kini neverne žene bile primoravane da prošetaju gradom na magarcu ili konju, kako bi doživele javnu sramotu.

Dominique Régnier

Dominique Régnier je francuski umetnik rođen 1951., koji je populatrnost stekao zahvaljujući neverovatno realističnim ženskim skulpturama. Karijeru je započeo kao crtač, dok je kasnije svoj život posvetio lepoti skulpture, nakon što je prvu napravio sa 25 godina.

Dominique Régnier

Kombinujući različite materijale: mermer, bronzu, drvo, pa čak i kosti, njegov rad predstavlja omaž ženskom telu. Ove “Bezlične žene” jesu erotična i elegantna studija ženskog tela, i iskreno divljenje svim njenim delovima. Iako neko može smatrati njegov rad objektivizacijom žena, u suštini se ne može reći da postoji namera vulgarnog predstavljanja njegovih modela.

Muzej Erotike u Parizu

Muzej Erotike u Parizu osnovan je 1997., i smešten u okrugu  “Pigalle”. Posvećen je erotskim zbirkama umetnosti antikvara Alain Plumey i nastavnika francuskog  Jo Khalifa. Kolekcija se kreće od drevne religiozne umetnosti Indije, Japana, Afrike pa sve do savremene umetnosti sa erotskim fokusom.

Zhang Yaxi Zhang Yaxi je savremeni kineski vajar. Trenutno eksperimentiše sa visoko – reljefnim skulpturama sa fokusom na emociju golotinje i žensku žudnju.

Мizuri, Botanička Bašta

Seksi skulpture u Botaničkoj bašti u državi Mizuri, u Severnoj Americi.

The Eternal Idol

“The Eternal Idol”, delo Rodena iz 1889., čija erotska napetost čini ovu skulpturu jednom od njegovih najboljih “ljubavnih” dela. Ono što je na njoj neobično jeste iako žena nije aktivan učenik ljubavne zabave, njena poza jasno naznačava čin predaje.

Skulptura Dejvida KenedijaSkulptura umetnika Dejvida Kenedija predstavlja dva para cipela u seksualnoj pozi.


Izvor: Oddee

 

Povezane Vesti:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.