IT Novotarije

Čekanju je došao kraj: Hoverbord je konačno realnost!

Čuveni hoverbord koncept iz filma “Povratak u Budućnost 2” režisera Roberta Zemekisa, delovao je kao naučna fantastika davne 1989. godine. Ipak, sudeći po brzo rastućoj Kikstarter kampanji, čini se da je legendarni blokbaster zapravo odlično predvideo godinu u kojoj će ljudskoj rasi biti predstavljen prvi pravi hoverbord!

Hendo Hoverbord, projekat je bračnog para iz Kalifornije, Džil i Grega Hendersona. Njih dvoje se nadaju da će uspeti da animiraju tim razvojnih inženjera sa svojom idejom, kako bi ovaj prototip lebdećeg skejt borda, bio spreman za proizvodnju nakon jula 2015. godine.

Međutim, Hendo poseduje jednu veliku manu. Naime, hoverbord se za sada može voziti samo iznad bezbojnih metalnih površina, tako ga, na žalost, ne možete izneti napolje, i provozati se do obližnjeg parka. Još jedan od aspekata na koji bi razvojni tim trebalo da obrati posebnu pažnju je i nepouzdan sistem kočenja.

Stoga, bračni par iz Kalifornije i ljudi oko projekta Hendo napominju da su svesni svih nedostataka, kao i da će usavršavanje hoverborda zahtevati dodatno vreme i sredstva, na kraju krajeva. “Ono što ćete videti u video spotu bi trebalo posmatrati kao koncept, odnosno prethodnicu onoga što bi kreatori želeli da stvore!”

Ukoliko Kikstarter kampanja urodi lodom, i Hendersonovi skupe 250.000$ do 15. decembra ove godine, prva tura Hendo hoverbordova će biti spremna za isporuku do 21. oktobra 2015. godine!


Izvor: The Mashable

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.