Sport | U Pokretu

Brazil: Interesantna priča o čoveku, trofeju i sportskom fer pleju!

Svetsko prvenstvo i euforija oko njega polako se bliže kraju, i nakon subotnjeg meča za treće mesto, ekipa domaćina Brazila će vrlo verovatno želeti da što pre zaboravi ovogodišnji turnir. Nakon polufinalnog debakla u režiji reprezentacije Nemačke, upitno je koliko će entuzijazma i želje pokazati i domaći navijači u utešnoj utakmici za bronzanu medalju.

Međutim, jedan navijač je skrenuo pažnju na sebe nakon utakmice sa pancerima. Bio je u potpunosti spreman za put svoje reprezentacije u veliko finale u Rio de Žaneriju, ali je na kraju morao, poput igrača svog tima da napusti stadion tužnog raspoloženja. Tokom celog prvenstva verovao je da trofej neće napuštati Brazil, kao što se ni on nije odvajao od njega prilikom bodrenja svojih izabranika!

Brazilski Navijac

Repliku trofeja namenjenog prvaku sveta, pasionirano je držao uvek uz sebe. Bio je na vhu sveta, i sve je išlo po planu, uprkos ne toliko ubedljivoj igri karioka. Sve do polufinala.

Brazilski Navijac

Loša izdanje brazilskog tima ubrzo je postalo očigledno, a onda je pao prvi gol. A onda za njim i drugi treći, četvrti, peti, šesti i sedmi…

Brazilski Navijac

Ali čovek, čije je rastuženo lice prekrilo naslovne strane brazilske štampe, prepoznao je trenutak kada je neophodno priznati poraz i čestitati protivniku na ubedljivoj i zasluženoj pobedi. Fotografi su uspeli da zabeleže i dirljiv trenutak kada on predaje “zlatnu boginju”, trofej namenjen prvaku sveta, nemačkim navijačima.

Brazilski Navijac

Nako što je predao trofej, u grubom prevodu poručio je nemačkim navijačima: “Ponosno ga nosite u finale. Kao što vidite, nije mi bilo lako, ali ste zaslužili. Čestitam vam!”

Brazilski Navijac

Iako su brazilci u odsustvu Tijaga Silve, pokazali da i nemaju neku naročitu odbranu, ovaj čovek definitivno dokazuje da su posvećenost i ljubav prema fudbalu, ono što razdvaja brazilske fanove od većine ostalih. Ali nemojte biti previše tužni, ako jeste, zbog neispunjenja sna ovog vremešnog navijača. Na kraju krajeva, ovo mu nije prvo Svetsko prvenstvo kojem prisustvuje.

Clovis Fernandesu je ovo sedma smotra najboljih reprezentacija sveta koju posećuje. Toliko puta je bodrio svoj tim sa tribina da sebe sa pravom naziva 12-im igračem Brazila! Clovis je proputovao više od 60 zemalja i bodrio svoj tim na preko 150 zvaničnih i nezvaničnih utakmica. “Ja sam njihov 12-ti igrač. Budite sigurni u to”, rekao je Clovis FIFA televiziji i dodao: “Ja sam čovek koji bodri, ja sam čovek koji navija, ja sam čovek koji daje obećanja!”

Brazilski Navijac

Ovako je bodrio svoj tim u Italiji, 1990. godine.

Brazilski Navijac

A ovako u Sjedinjenim Američkim Državama, 1994. godine.

Brazilski Navijac

Nije propustio ni SP u Nemačkoj, 2006. godine.

Brazilski Navijac

A ni prošlo, u Južnoj Africi 2010. godine.

U izjavi za medije, Clovis Fernandes je na kraju poručio: “Sada već možete biti sigurni u to, da ću nakon ovog Svetskog prvenstva, biti igrač sa najviše nastupa za Brazil!” Nadamo se da će sledeći put, u Rusiji za četiri godine, ovaj strastveni navijač, definitivno imati više sreće.

Brazilski Navijac


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.