Sport | U Pokretu

Evolucija i uspon Bobana Marjanovića na parketu i van njega! (VIDEO)

NBA liga, kao najjača košarkaška liga na svetu, prepuna je super talentovanih igrača koji vrebaju svoju priliku u pokušaju da dođu do nivoa na kojem su starije i mnogo poznatije kolege. Uspeh u NBA ligi podrazumeva ne samo da ste dobar i kvalitetan igrač, nego da ste dovoljno i psihički jaki i da u potpunosti verujete u sebe i svoje mogućnosti. Jedan od takvih igrača, koji sve više skreće pažnju američkih medija na sebe je i bivši centar Crvene Zvezde, naš gorostas Boban “Bobi” Marjanović.

Bobi Marjanovic

Nakon poslednje kvalitetne partije koju je imao u pobedi San Antonija nad Minesotom, poznati američki portal Mashable, objavio je interesantan članak o Bobiju i njegovim kvalitetima, kako na parketu, tako i van njega.

Iako se s početka sezone spekulisalo da San Antonio, usled jake konkurencije na centarskim pozicijama, i nije najbolji izbor za Marjanovića, sada već možemo sa sigurnošću da potvrdimo da se čekanje isplatilo. Bobi više ne dobija minute samo u tzv. “garbage time-u”, koristi svaku ukazanu mu priliku, i na najbolji mogući način koristi savete trenera ekipe, velikog Grega Popoviča, ali i starijih kolega poput Tima Dankana. Upravo oni smatraju da su u Bobanu dobili ono što su i tražili – klasičnog pripadnika “mamuza”, čija timska filozofija u mnogim elementima podseća na evropsku košarku.

I dok Bobi odrađuje svoj posao na parketu, mediji su se, impresionirani Bobijevom visinom i proporcijama, pozabavili i nekim stvarima van terena. Nakon pobede nad Minesotom u kojoj je učestvovao sa 17 poena (7-7) za 15 minuta, Bobija je intervjuisao Endru Monako, glavni reporter San Antonio Sparsa. Nekoliko sekundi pre kraja, njih dvojica su se rukovali.

Ovaj simpatičan momenat nije ostao neprimećen, te su i tamošnje poznate ličnosti, tvitovale o ovom rukovanju, imajući u vidu razliku u proporcijama sagovornika.

Koliko Marjanović ume da bude koristan za tim najbolje govore podaci od ponedeljka i pobede nad Minesotom. Tim Dankan je bio povređen, a još jedna zvezda tima, LaMarkus Oldridž, nikako nije uspevao da se poveže na terenu. Tada je ušao Boban. Uz šut iz igre 7-7, za 15 minuta provedenih na parketu, i ukupno 17 poena, Bobi je bitno uticao na igru Sparsa, i dao važan doprinos pobedi svog tima.

“Želeo sam da budem od koristi…”, rekao je Bobi posle meča. Ako je ovakav kada je koristan, kakav li će biti kada bude bio dobar ili odličan, pitaju se iz Mashablea.

Oni koji su Bobija pratili u Zvezdi, dobro se sećaju da on nikada nije šutirao za tri poena. Ipak, isti ti takođe znaju da Bobi ima neverovatno mekanu ruku za čoveka te visine, te mu ni šutiranje trojki na treningu nije toliko teško palo.

I za kraj, možda je Bobijeva pojava najbolje prikazana u ovom Vine video klipu. Momak kojeg vidite pored Bobija je Tyler Hansbrough, igrač Šarlota, koji je zbog svoje agresivnosti u igri, pre par godina dobio nadimak Psycho-T. Međutim, izraz njegovog lica kada je Bobi izašao na parket, jasno otkriva strah i zabrinutost.

Povezane Vesti:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.