IT Novotarije

Bizarni napredak tehnologije: Da li biste popili dnevnu pilulu za logovanje?

Lozinke: nalaze se svuda oko nas, a većina nas koristi makar desetak različitih koje je potrebno upamtiti. Takođe prestavljaju najslabiju kariku u proveri identiteka korisnika, iz dva razloga: 1. nismo dovoljno kreativni u njihovom kreiranju     2. veoma često ih zaboravljamo.

Pilula za dnevno logovanje

“Autentifikacija je veoma iritantna. Toliko iritanta da je otprilike samo polovina korisnika izvrši do kraja, iako za tako nešto možete iskoristiti vaš smartphone, obzirom da sadrži veliki broj informacija o vama”, izjavila je Regina Dugan, jedna od čelnika kompanije Motorola.

U skladu sa rešavanjem ovog problema kompanija je predstavila svoje rešenje “vitaminska autentifikaciona” pilula. Reč je o maloj tableti koja u sebi sadrži elektronsk čip. Nakon što je progutate stomak deluje kao elektrolit baterije čipa, i na taj način ga napaja. Čip takođe sadrži i prekidač koji se uključuje i isključuje, stvarajući 18-bitni signal u vidu elektrokardiograma.

U trenutku kada čitavo telo postane autentifikaciono sredstvo, provera identiteta se može aktivirati jednostavnim dodirom vašeg telefona ili laptopa, obzirom da ljudsko telo provodi eliktricitet.

Pitanje koje Motorola postavlja jeste: da li se ova pilula može prilagoditi i za druge aplikacije?


Izvor: Mashable

 

Povezane Vesti:

1 Komentar

  1. nina

    Svi cemo mi lepo da postanemo jedno robotizovano drustvo…Samo josh u fabrikama da pochnu da nas prave i super…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.