Film | Muzika

Betmen: Mračni Vitez! Činjenice koje sigurno niste znali!

Mračni Vitez, film britanskog režisera Kristofera Nolana, jedan je od najupečatljivijih filmova 21. veka, i verovatno jedan od najboljih filmova o superherojima ikada. Drugi deo popularne priče o Betmenu, pored sada već legendarnih scena i nezaboravnih momenata, kao i svaki drugi film, prožet je raznim trivijalnostima i intrigantnim detaljima, koje verovatno niste znali, koliko god puta da ste odgledali čuveno Nolanovo ostvarenje.

Na primer, da li ste znali da je Džokerova maska iz uvodne scene Mračnog Viteza, ista ona koju je Džoker nosio u epizodi “Betmen: Džoker je lud” iz 1966. godine, kada se preobukao u klovna? Da li ste znali da scena eksplozije gotamske bolnice, nije softverska montaža, nego snimak realnog rušenja zgrade? Da li ste znali da je Majkl Kejn zaboravio svoj deo teksta scenarija, kada je prvi put video Hit Ledžera kao Džokera u delu filma koji se odvija na zabavi kod Brusa Vejna? Zabezeknut utiskom koji je sablasan prizor Džokerove pojave ostavio na njega, Kejn je umesto planiranog teksta, jednostavno ostao bez reči. Da li ste znali da su se za ulogu Džokera, javljali glumci poput Edrijen Brodija i nedavno preminulog, Robina Viliamsa? Da li ste znali da je snimke taoca, koje je Džoker puštao gotamskim medijima, režirao upravo Hit Ledžer?

Ovo su samo neke od ukupno dvadeset interesantnih činjenica o Nolanovom “Mračnom Vitezu”, koje je sakupio filmski portal Screen Crush. Pogledajte:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.