Svaštara

Audio kasete definitivno nisu izumrle!

Audio kasete, jedan od najpopularnijih nosača zvuka u muzičkoj industriji, definitivno nisu izumrle. Zapravo, jedan proizvođač audio kaseta iz Springfilda, SAD, navodi da im je prošla godina bila jedna od najboljih od 1969. godine.

“Naš posao možete okarakterisati kao tvrdogla, pa i glup na neki način. Ali mi smo previše tvrdoglavi da bismo napustili to što radimo”, izjavio je Stiv Step (Steve Stepp), predsednik Nacionalne Audio Kompanije (NAC).

NAC je najveći proizvođač audio kaseta u Sjedinjenim Američkim Državama, i jedan od nekolicine koji se još uvek aktivno bave ovim poslom. Profitabilna kompanija je u 2014. godini prodala više od 10 miliona audio kaseta, dok ove godine beleže novi rast proizvodnje od 20%.

“Za veću proizvodnju i jaču prodaju, zahvalnost pre svega dugujemo retro i hipsterskim pokretima i organizacijama, koje su u potpunosti oživele staru slavu audio kaseta”, izjavio je Step i dodao: “A tu je, naravno, i nostalgična želja da držite kasetu u svojoj ruci!”

NAC ima aktivne ugovore sa vodećim muzičkim izdavačkim kućama poput Sony Music Entertainment i Universal Music Group, kao i sa manjim nezavisnim i indi bendovima. 70% od ukupne prodaje čine muzička izdanja, a ostatak prazne kasete.

Kompanija još uvek koristi mašine iz 70-ih godina prošlog veka u svojoj proizvodnoj liniji.


Izvor: Mashable

Povezane Vesti:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.