IT Novotarije

Amazon Echo: Pametni zvučnik koji vam govori ono što želite da čujete!

U jednom od svojih prvih pokušaja da se ustali na tržištu pametnih uređaja, kompanija Amazon je nedavno najavila novu uzdanicu svoje smart ponude – Amazon Echo, cilindrični uređaj koji je delom zvučnik a delom digitalni asistent. U stanju je da prati i da vam čita vesti, pušta muziku, obaveštava vas o vremenskoj prognozi, da upravlja vašim kupovnim listama, pa čak i da vas zasmeje nekim dobrim vicom.

Uređaj je visok 6 inča (22 centimetra), i na prvi pogled, izgleda i služi kao zvučnik. Poput Eplove digitalne asistentkinje Siri, Echo se odaziva na ime Alexa. Od trenutka kada mu se obratite, možete ga pitati praktično bilo šta – od vremenske prognoze za bilo koje mesto na svetu, do najobičnijih trivijalnosti i banalnosti koje biste mogli da pronađete na internetu.

Amazon Echo

Echo dolazi sa sedam ugrađenih mikrofona i senzora, koji prate vaše prisustvo i osluškuju vaš glas iz bilo kog pravca da dolazi: sudeći po rečima ljudi iz kompanije, Echo vas može čuti i ukoliko pušta muziku u datom trenutku.

I dok Siri, Google Now i Cortana već barataju ovim opcijama, ono što izdvaja Amazon Echo od konkurencije je činjenica da je u pitanju (prvi i za sada jedini) zvučnik, koji vremenom postaje sve pametniji i pametniji. Projektovan je i programiran tako, da je u stanju da prati vaše navike, dnevne rutine, govorne uzrečice i ostale detalje iz vašega života, i da sve to skladišti na klaudu.

Vremenom, Echo će biti u stanju da vam uključuje ili isključuje svetla po stanu, da kontroliše klima uređaje, kao i da obavlja mnoge druge kućne komande. Naravno, moći će i da obavlja kupovinu na Amazonu umesto vas. Kada niste u kući, Echo možete kontrolisati pomoću Amazonovog Fire OS-a, ili preko Android aplikacije. Početna maloprodajna cena ovog uređaja je 199$.


Izvor: The Mashable

Povezane Vesti:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.