Svaštara

5 najbizarnijih izuma za bebe!

Najbizarniji izumi za bebe

Odgajanje dece je veoma težak i zahtevan posao, naročito za one koji nisu ljubitelji preterno čestog zamaranja. Uzimajuću u obzir ovu tešku okolnost, neki od pronalazača patentirali su kojekakve uređaje, u nadi da će ih očajni roditelji kupovati i na taj način, malo po malo, omasoviti njihovu upotredu, što bi ih na kraju učinilo veoma bogatim. Interesanto je da su ovi pronalazači bilo duboko uvereni u svoju genijalnost, i trošili hiljade i hiljade dolara kako bi patentirali svaki od izuma.

Pogledajte neke od ovih apsolutno biranih izuma!

1. Aparat koji olakšava porođaj uz pomoć centrifugalne sile

Aparat koji olakšava rođenje deteta uz pomoć centrifugalne sile U.S. Patent Office

Mašina koja vrti trudnicu u veoma brzim krugovima, sve dok beba ne ispadne u mrežu, koja stoji razapeta naspram majčinog donjeg dela tela. Smatra se da je aparat namenjen “civilizovanijim ženama”, koje prestavljaju opozit onima koje će svoje dete roditi bez prethodne vožnje u ovom gigantskom fetusnom ciklotronu. Očigledno ovaj brlijantni izum nikada nije zaživeo, ali ne dozvolite da vas to razočara. Ljudska centrifuga je našla svoje prestavljanje kroz patent za nešto što se naziva : “Metod i aparat za prikupljanje uzoraka krvi kod životinja” (Method and Apparatus for Bleeding a Test Animal).

2. Hranilica za bebe

Hranilica za bebeU.S. Patent Office

Pištolj koji ispaljuje hranu u usta vašeg deteta. Neophodna multi-spravica, koja vam pruža mogućnost da po ceni hranilice ujedno dobijete i veoma praktičnu igračku za vaše dete.

3. Pomoćna sprava za menjanje pelena

Pomoćna sprava za menjanje pelenaU.S. Patent Office

Jednostavan uređaj koji pridržava vašu bebu dok joj menjate pelene.Ova lepotica od spravice takođe ima i paravan koji vam omogućava da fiksirate bebi ruke kako vam ne bi smetale dok obavljate vaš roditeljski posao. Svakako možemo reći da ovaj uređaj neodoljivo podseća na srednjevekovne sprave za mučenje. U svakom slučaju, smatramo da bi ovaj uređao bio mnogo bolji ukoliko bi sam paravan bio u obliku velike testere, čime biste mogli plašiti vaše goste kako ćete preseći dete na pola. Pravi mađioničarski spektakl! Napominjemo i da je prilikom patentiranja ovog proizvoda  specijalno istaknuta mogućnost upotrebe kod “infantilne ili mentalno zaostale dece”.

4. Cucla kao sistem osiguranja

Cucla kao sistem osiguranjaU.S. Patent Office

Uređaj koji se kači iza ušiju vaše bebe, držeći cuclu na pravom mestu i sprečavajući dete da je ispljune. Na ovaj način ćete takođe sprečiti vaše dete da plače, što će vam dati mogućnost da uživati u dnevnom tv programu. Divno, zar ne?

5. Uređaj za obuzdavanje deteta

Uređaj za obuzdavanje detetaU.S. Patent Office

Okovi koji uz pomoć kaiša čvrsto  drže noge vašeg deteta na okupu. U teoriji, ovaj pronalazak bi trebao da omogući vašem detetu da se kreće, ali sprečavajući ga, u isto vreme, da trči ili da se penje na vaš nameštaj. Sa lakoćom se može reći da je inspiracija za ovaj izum došla pravo od metalnih okova koji se postavljaju zatvorenicima dok se sprovode na izdržavanje maksimalne zatvorske kazne. Međutim, situacija je obrnuta. Ovaj uređaj je patentiran 1953., ali je svoju širu upotrebu našao u lišavanju slobode zatvorenika 1977.

Ukoliko ste zainteresovani da pogledati ostatak ovih bizarnih izuma kliknite ovde.

 

Povezane Vesti:

1 Komentar

  1. bizarius

    Boles! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.