Svaštara

10 najluđih novoazijskih izuma

U moru neverovatnih i (bes)korisnih izuma, koji nam skoro svakodnevno stižu i okupiraju našu pažnju, s vremena na vreme se istaknu oni najinteresantniji. Prema sajtu Oddee ovo je lista 10 najluđih novoazijskih izuma!

1. Jestiva iPhone futrola

Jestiva iPhone futrola

Pravo iz Japana stiže nam jestiva futrola za iPhone, napravljena od pirinčanih krekera. Ovaj ugljenohidratni gedžet možete kupiti po ceni od “samo” 85 dolara.

2. Kruške u obliku Bude

Kruške u obliku Bude

Nešto gotovo neverevatno se dogodilo kada je jedan kineski farmer primenio zen pristup uzgajanja voća. Naime, radi se o posebnim modlicama koje se stavljaju na još neformirani plod, dok je u fazi rasta. Kako kruške sazrevaju one nemaju drugu moćunost nego da poprime oblik spiritualne modlice. Trenutno se ove kruške prodaju lokalno, ali farmer kaže da ima želju da proširi svoje poslovanje širom sveta.

3. Robotizovani čistač displeja

Robotizovani čistač displeja

Da li je zaista toliko teško uzeti krpicu i očistiti displej vašeg pametnog telefona? Ukoliko jeste, Japanci vam nude automatizovano rešenje. Predstavljamo vam Auto Mi S, mini robota koji će to učiniti umesto vas. Ispod površine ovog robota smešteno je rotirajuče zamenljivo jastuče, kao i točkovi  koji mu omogućavaju da klizi preko vašeg ekrana. Ovaj „neophodni“ uređaj možete naručiti iz Japana  po ceni od 21 dolar (plus isporuka).

4. Monocikl

Monocikl

Upoznajte najnoviji izum samoproglašenog pronalazača Li Jinglija. Kineski prolaznici su bili prilično iznenađeni kada su na ulicama Pekinga videli najnoviji Lijev monocikl, koji nosi naziv „Broj jedan automobil na svetu“.Li je provozao svoj monocikl ulicama Pekinga u cilju komercijalizacije i privlačenja pažnje eventualnim  investitorima, ne bi li uspeo da lansira svoj proizvod za širu upotrebu.

5. Tašna koja se transformiše u donji veš

Tašna koja se transformiše u donji veš

Predstavljamo vam još jedan ludi izum, ekološka tašna za višekratnu upotrebu, napravljena korišćenjem origami i furošiki tehnike. Reč je o višenamenskoj torbici koja se lako može transformisati u brushalter ili ženske gaćice.

6. Objektiv “probudite me na mojoj stanici”

Objektiv "probudite me na mojoj stanici"

Mladi Japanac je izumeo novi super-gedžet koji mu pomaže da obavesti saputnike u prevozu o svojoj krajnjoj destinaciji. Zahvaljujući ovom gedžetu moći ćemo opušteno da spavamo u javnom prevozu, bez brige o da ćemo promašiti stanicu, naravno, uz nadu da će nas saputnici na vreme obavestiti da je vreme spavanja prošlo.

7. USB grejač za noge

USB grejač za noge

Ukoliko vam regularni grejači za noge nisu dovoljni, uvek se možete opredeliti za najnoviji usb grejač. Japanska kompanija “Thanko” lansirala je ovaj izum koji se pokreće preko usb kabla i koristi ugljenik za zagrevanje, kako bi vaše noge bile dodatno “ukuvane” do željene temperature.

8. Telefon za one koji vole da varaju

Telefon za one koji vole da varaju

Da li ste skloni prevarama? Ukoliko jeste bolje se otarasite vašeg telefona i nabavite jedan od modela za preljubnike: Fujitsu F, serija telefona na preklop. Pored opcija za zaključavanje, kao i mnoštvo aplikacija za brisanje tekstualnih poruka i istorije poziva, genijalnost ovog modela jeste njegov privatni režim rada koji vam omogućava da sakrijete dolazeće pozive i sms poruke. Ovaj režim rada vam daje mogućnost da sakrijete propuštene pozive, mejlove i poruke od onih kontakata koji su vam obeleženi kao privatni. Ukoliko uspostavite komunikaciju sa nekim od poznanika sa vaše privatne liste, signal komunikacije će biti predstavljen kroz suptilnu promenu boje ili oblika ikonice za bateriju, ili prikazom antenskih rešetkica. Ove promene su toliko suptilne da ih je gotovo nemoguće uočiti ukoliko nemate istrenirano oko za detalje. Kada isključite privatni režim rada, i to tajnom kombinacijom tastera, propušteni pozivi, sms poruke i mejlovi postaju vidljivi, a govorna pošta dostupna.

9. Gaćice kao lažna vagina

Gaćice kao lažna vagina

Još jedan ludački izum koji nam stiže, odakle…? Naravno, iz Japana. Verujemo da je izumitelj ovog proizvoda neko ko je žensku vaginu upoznao isključivo putem filmskog platna.

10. Kašika / Viljuška za supu (Spork)

kašika / viljuška za supu

Baš kada ste pomislili da stvari ne mogu biti luđe nego što već jesu, dizajner jednog  japanskog restorana, Masami Takahashi, dolazi da vas razuveri. Njegov dizajnirani spoj kašike i viljuške  napravljen je kako bi  vam omogućio da pojedete tačno odgovarajuću razmeru supe i rezanaca.

 

Povezane Vesti:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.